Средно училище "Стоян Заимов"
град Плевен

Не просто избор, а вярно решение!

ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОПИТ В РЕГИОНАЛЕН ФОРУМ "ДНИ НА ИНОВАЦИИТЕ В ОБРАЗОВАНИЕТО"

Партньорството между СУ “Стоян Заимов” - град Плевен и Център за творческо обучение е свързано освен с подпомагане при осъществяване на процеси за трансформация в образованието и със споделяне на постигнатото!

На 27 юни 2024 г., екип от училището участва в регионалния форум “Дни на иновациите в образованието”, организиран от ЦТО и подкрепен от МОН. Г-жа Анни Петкова - директор на СУ “Стоян Заимов” разказа на присъстващите в зала “Катя Попова” представители на училища от област Плевен, за пътя, който е извървян до сега, за трудностите и предимствата да си Google референтно училище.

На събитието, ученици от паралелките, в които се прилага Моделът, а именно IIIб, VIб и IXб, подкрепени от своите учители, представиха как работят по модела 1:1. Обясниха, как те се чувстват, когато използват приложенията на Google Workspace в часовете - за изпълнение на задания и проекти.

Г-жа Катя Трифонова (зам.-директор учебна дейност) и г-н Александър Тачев (Google тренер и учител по философия) разказаха за ползите от наличието на собствен домейн, в облака - за различни административни процеси, които педагогически специалисти и непедагогически персонал използват за изпълнение и на други дейности, освен образователните.

Учениците, които имаха самочувствието да излязат на сцената и да представят училището на форума са Калина Кузева, Ивая Бенчева, Теодор Янчев, Мариян Пъшев, Десислава Петкова, а техните учители, присъствали на събитието са Красимира Велева (класен ръководител на IIIб), Катя Маринова - Ботева (учител по АЕ) и Александър Тачев (учител по философия).

Достойно представяне на всички!