Средно училище "Стоян Заимов"
град Плевен

Не просто избор, а вярно решение!

УЧАСТИЕ В РЕГИОНАЛЕН МЛАДЕЖКИ ФОРУМ

"Гласът на младите" - това е мотото на Регионалния младежки форум, проведен на 12.04.2024 г. в областна администрация Плевен.

Организатор на събитието е фондация "На крилете на знанието" с подкрепата на Община Плевен и РУО - Плевен, под патронажа на областния управител Виолета Йеремиева.

Мисията на форума „Гласът на младите” е чрез споделянето на добри практики и презентиране на идеи, чрез  разработването на научни и теми и казуси да обединява, обучава и мотивира младежите, да открива и развива техните заложби. Целта е той да се превърне в трибуна за учениците от различни училища в региона, които да споделят свои идеи, опит, успешни практики, съпътстващи предизвикателства и успехи.

По регламент участниците са групирани в три модула, според възрастта им – ученици от I-IV клас, V-VIII клас и младежи от IX-XII клас.    

В различните тематични категории: "Гражданска активност“, "Лидерство и кариера", „Култура и културно наследство“ и „Спорт, здраве и устойчиво развитие“ бяха представени проекти от: ПГ по мениджмънт и хранителни технологии - Плевен, ДФСГ „Интелект“- Плевен, ОУ „Петър Берон“-  Плевен, СУ„Димчо Дебелянов“ - Белене, ПГ по механо -електротехника - Плевен, ОУ „Цветан Спасов“  - Плевен, Спортно училище "Георги Бенковски" - Плевен, ПГ по лозарство и винарство - Плевен, СУ"Анастасия Димитрова" - Плевен, СУ"Стоян Заимов" - Плевен, ПГ с преподаване на чужди езици "Димитър Димов" - Плевен. Всеки екип имаше на разположение до десет минути за представяне на своя проект.


Учениците от СУ "Стоян Заимов" - Моника Тодорова и Мартин Димитров, представиха проект "Цветоусещане" в направление STEAM. Интересната разработка и достойното представяне, доказаха уменията на учениците.