Средно училище "Стоян Заимов"
град Плевен

Не просто избор, а вярно решение!

ЗАИМОВЦИ - ОТНОВО ПОБЕДИТЕЛИ

Учениците от клуб “Завет”  спечелиха първи места на Деветата национална ученическа конференция „Личности и събития, повлияли на човешката история“, град Кърджали.

Отлично се представиха Цветилиан Мариков и Иво Цолов от IXа клас, а техният проект “Атентатът на века” бе класиран на първо място в категория презентации.

Филмът “Защо аз?” на Полина Динчева от XIIб клас развълнува журито и участниците. Той единодушно и категорично бе отличен на първо място.

От 5 до 7 април в гр. Кърджали учениците от клуб “Завет” взеха участие в Деветата национална ученическа конференция по история  „Личности и събития, повлияли на човешката история“ с подтема „Атентати, преврати, революции и граждански войни”. Тя се организира от Школа „ИстОрика” в СУ „П.Р. Славейков” със съдействието на община Кърджали. Включена е в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2023/2024 година.

Рекорден интерес към ученическия научен форум отчитат и организаторите. В него със свои разработки участват представители на 35 училища от 21 населени места от цялата страна. Участниците са над 150!

Разработките на учениците в категориите доклад, презентация, есе и  видеоматериал се оценяваха от жури в състав - преподавателите от СУ „Св. Климент Охридски”: проф. Диляна Ботева – Стара история и тракология, доц. Румяна Христиди – съвременна българска история, проф. Надя Манолова – История на българското възраждане и доц. Александър Сивилов – съвременна история. 

Постиженията на учениците и техният ръководител са поредна гордост за заимовци!


линк към филма