Средно училище "Стоян Заимов"
град Плевен

Не просто избор, а вярно решение!

КОНКУРС - ЗА УЧАСТИЕ В SPACE CAMP 2024

Space Camp Turkiye е учебно-тренировъчен център за ученици, посветен на космическите науки и изследвания, намиращ се в гр. Измир, Турция. Създаден е по модела на NASA Space Camp в Алабама и вече повече от 20 години посреща деца и младежи от Европа, Близкия Изток и Азия.

Всяка година Център за творческо обучение, партньор на SPACE CAMP, организира национален конкурс за писмени и видео творби по предварително зададени теми и възнаграждава най-добре представилите се деца и младежи с пълни и частични стипендии за Space Camp Turkiye. Стипендиите са от по 100%, 50% и 25%.

Право на участие в конкурса имат всички ученици на възраст между 11 и 15 години. Препоръчително за пълноценното им участие и изживяване по време на лагера е да имат добро ниво на владеене на английски език. 

Кандидатурите се подават чрез онлайн формуляр.

Темите за участие в конкурса са:

1. Представи си, че си креативен директор в рекламна агенция “Космически туризъм”. Създай рекламна брошура / видео за пътешествие до космическа дестинация. Не пропускай да включиш програмата, както и някои съвети за подготовка на туристите.
 

2. Представи си, че си ученик в първото училище в Космоса. Как изглежда то? Кои са любимите ти предмети и защо?
 

3. Коя е следващата стъпка в използването на изкуствен интелект за изследване на Космоса?

 

СУ “Стоян Заимов” има участници в лагера, през 2022 година.