Средно училище "Стоян Заимов"
град Плевен

Не просто избор, а вярно решение!

ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ В СУ "СТОЯН ЗАИМОВ"

Днес, 24.02.2024 г., СУ “Стоян Заимов” - град Плевен, отвори врати за ученици и родители, които проявяват интерес към образователния процес в училището ни.

Като единственото Google референтно училище в региона, ние показахме какво е това образователен модел 1:1.

Ученици демонстрираха урок О.К.О. 

Той е различен, защото е:

  1. Интегративен и обединява гледните точки на различни учебни предмети за човешкото око. В случая – биологията обясни какво е устройството на окото,  механизма на цветоусещане и приложението му; физиката разясни  ролята на бинарното зрение, механизма на “образуване” на цветове от трите основни цвята, видовете нарушения свързани с фокусирането; химията даде отговор на въпроса  защо виждаме звезди през деня – благодарение на хиалуроновата киселина; историята доказа наличието на първите операции на око, показа първите инструменти за операции,  първите очила, включително слънчевите; философията ни накара да се замислим дали всичко, което виждаме е истина; литературата, чрез поезията и прозата, ни накара да се замислим каква огромна роля играят очите в общуването; накрая, но не на последно място - информационните технологии, без които вече не можем.
  2. Показва как използваме различни приложения на Google Workspace в учебния процес. Например чрез Google Earth направихме виртуална експедиция до места, свързани с хора открили различни нарушения в човешкото зрение или за хора, имащи такива изменения (създателят на Facebook). Чрез създаване на проектни задания (функция в Документ), създаване и обработка на клип в YouTube, Презентации, Формуляри.

Затова е различен нашият начин на работа в часовете!

Всичко това доказва и значението на абревиатурата О.К.О. - Образование и креативност в облака.

Учениците, които “изнесоха” урока са: Валари от VI клас, Михаил от IX клас, Божидара от Х клас, Магдалена от Х клас, Далия от Х клас, Моника от Х клас, Юлияна от IX клас, София от IX клас, Десислава Петкова от IX клас и Валентин от Х клас.

Те са стимулът за нас, учителите, да продължаваме обучението по модела 1:1, заедно с тях!

След урока, гостите посетиха кабинети в училището, разговаряха с учителите.

Госпожа Петкова - директор на училището, поздрави учениците, благодари на учителите за всеотдайността и на родителите - за присъствието и доверието!