УЧЕНИЦИ ОТ СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ,,СТОЯН ЗАИМОВ'' СЕ ВКЛЮЧИХА АКТИВНО В ДЕВЕТАТА МЕЖДУНАРОДНА ОЛИМПИАДА ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК HIPPO - 2021

На 15.04. и 16.04.2021 година, при голям интерес от страна на участниците  и при строго спазване на противоепидемичните мерки СУ ,,Стоян Заимов"
 по традиция отново стана домакин на предварителния кръг на Деветата международна олимпиада HIPPO 2021. Това  състезание е част от инициативите ,,Английски без граници" и се провежда в повече от 40 държави.Целта му е сплотяването на общността на англо - изучаващите деца по цял свят и създаването на възможност за тях да участват в международен форум.Рекорден брой участници - 43 ученика от 5 до 11 клас, се състезаваха в пет възрастови  категории - Hippo 1 ,HIPPO 2, Hippo 3, Hippo 4 и  Hippo 5. В продължение на месеци участниците бяха усърдно подготвяни по време на консултациите от своите учители по английски език г-жа Искра Недкова, г-жа Нина Ценкуловска, г-жа Пенка Димова, г-жа Нина Накова и г-н Лъчезар Гюров.Във всяка категория участниците работиха по три компонента: четене с разбиране, слушане с разбиране и лексико - граматичен тест. С трепет и надежда сега ще очакваме резултатите на нашите възпитаници и се надяваме да има полуфиналисти във всички възрастови категории, в които се състезава училището.Те ще се присъединят към нашия полуфиналист от HIPPO - 2020 Ивайло Иванов Ангелов,
който достигна до полуфинален кръг миналата година , но не участва в него поради възникналата епидемична обстановка.Искрено благодарим на директора г-жа Анни Петкова и заместник - директора г-жа Емилия Мелниклийска за съдействието по отношение организацията и провеждането на състезанието.Също така благодарим и на колегите квестори  г-жа Рени Недялкова, г-жа Маргрет Банова ,г-н Бойко Бенчев и г-н Богдан Събев, които дежуриха и ни помагаха по време на състезанието.
 
 
Нашата цел, целта на колегите от катедра ,,Чужди езици" в училището е ,чрез подобни изяви да повишим интереса към изучаването на английски език и от друга страна да мотивираме нашите ученици да се стремят към едно по - високо ниво на знания и умения, да мерят сили с най - добрите.
Сега с още по - голям ентусиазъм ще продължим нашата подготовка за полуфинала през месец май, а защо не и за финала в Лидо Ди Йезоло през септември..... Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му.
 
Нина Накова
Координатор на HIPPO - 2021
за СУ ,,Стоян Заимов"  - гр. Плевен
©2021 СУ •Стоян Заимов•. Всички права запазени.

Search