Трети март - този ден е символ на осъществени мечти, символ на национално самочувствие и достойнство, символ на обща воля за свобода и обединение.

По случай Националния празник на България - 3 март, учениците Марио Тенев, Мартин Игнатов, Борислав Куртев, Тодор Тодоров, Светлозара Кръстева и Ванеса Петрова от 7 клас изработиха и представиха свои презентации. Те демонстрираха задълбочени познания и припомниха пътя на нашето Отечество към заветната свобода, застлан с безброй страдания и жертви, с героични дела и примери на мъжество, които разкриват силата на българската нация .

Честит празник!


Отборът от ученици на СУ “Стоян Заимов” – гр. Плевен е класиран за участие в националния етап на програмата PandaLabs. Кандидатурата е избрана от почти 400 такива.

Участието е отборно. Целта на всеки отбор е да предложи иновативни подходи по въпроси, свързани с глобални екологични и социални предизвикателства. Участниците в програмата ще бъдат подкрепени и предизвикани от представители на бизнеса, науката и неправителствения сектор в България, включително и от start-up средите. С помощта на ментори от различни области младежите ще могат да развият идеите си.

Първата сесия – хакатон е на тема “Бъдещето на отпадъците”, през м. февруари.

PandaLabs е глобална иновационна програма на WWF и се въвежда за първа година в България.

Отборът на СУ “Стоян Заимов” – Плевен се състои от 4 участници: Зорница Борисова (IXб), Полина Динчева (IXб), Стефани Събева (XIб) и Радуан Али (XIб).

©2021 СУ •Стоян Заимов•. Всички права запазени.

Search